Vinogradi i vinogradari
3 posters
Strana 1 od 1
Vinogradi i vinogradari
Očekivala sam izveštaj sa ritualnog orezivanja i zalivanja vinove loze na dan Svetog Trifuna.
Dakle, hoće li nam neko ispričati i postaviti fotke?
Dakle, hoće li nam neko ispričati i postaviti fotke?
Re: Vinogradi i vinogradari
Ja ti nemogu odgovoriti jer nisam vinogradar a mislim da ćeš i od vinogradara teško dobiti bilo kakav odgovor. Ne bar ovde. Šta je tu je. Idemo dalje.
Da ne bih arčila prostor, mogu i ovde postaviti pitanja.
Elem, hoću ove godine na vreme da nabavim listove vinove loze za sarmice i ostavim na najbolji i najjednostavniji način za zimu. Pretpostavljam da listove treba brati pre prskanja, a da su, opet, maksimalne veličine. Lane sam ugrabila priliku kad je komšinica sekla višak loze koja se penje uz kuću.
Dakle, pomozite, kad da krenem u potragu, a da ne zakasnim? Ima li razlike u veličini listova kod različitih sorti? Da li su vam poznati najuspešniji načini ostavljanja za zimu?
Elem, hoću ove godine na vreme da nabavim listove vinove loze za sarmice i ostavim na najbolji i najjednostavniji način za zimu. Pretpostavljam da listove treba brati pre prskanja, a da su, opet, maksimalne veličine. Lane sam ugrabila priliku kad je komšinica sekla višak loze koja se penje uz kuću.
Dakle, pomozite, kad da krenem u potragu, a da ne zakasnim? Ima li razlike u veličini listova kod različitih sorti? Da li su vam poznati najuspešniji načini ostavljanja za zimu?
Најбоље је младо лишће, али сасвим развијено лишће, по могућности непрскано (нажалост у атару може да се нађе неколико винограда који се више не обрађују, тако да могу да послуже акар за ово). Неко препоручено време је од средине маја до почетка јуна. Убере се, а затим стави за целу годину.
Витез од шаргарепе- Broj poruka : 25
Datum upisa : 14.01.2013
Godina : 48
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Pon Avg 20, 2018 2:57 pm od MiraB
» Ukleti forum
Pon Jun 27, 2016 10:18 pm od Gudurica man
» Vinogradi i vinogradari
Ned Maj 03, 2015 8:48 pm od Gudurica man
» Zaviri i...
Ned Jan 04, 2015 6:10 pm od MiraB
» Zlatna jesen 2013.
Pon Sep 02, 2013 8:38 pm od Gudurica man
» Vaši predlozi
Pon Sep 02, 2013 12:23 pm od Gudurica man
» Mobilna verzija Guduričkog foruma
Čet Avg 29, 2013 1:21 pm od Gudurica man
» Raznorazne slike Gudurice, vredi videti...
Uto Avg 27, 2013 8:45 am od BTK
» Pomoć - porodično stablo
Sub Jun 08, 2013 9:03 pm od Gudurica man